Eerste les op de AISB (American International School Bamako)

February 14th, 2012  Posted at   mali
arrow   |   1 Commentarrow

Met de taxi gaan we naar de AISB. De taxichauffeur heeft moeite om de school te vinden, aangezien de wijk nog in opkomst is. Er wordt volop gebouwd aan luxe villa’s waar de school niet van onder doet. Een typisch westers gebouw voorzien van groen gras, bewaking en heerlijke koel airconditioning. Een wereld van verschil met Bamako zoals wij die nu kennen. Bij binnenkomst moet je je ID kaart afgeven. Het lokaal waarin wij lesgeven is de grootste die we ooit gezien hebben en bezit alle materialen die een beetje goede school in Nederland ook heeft. We geven les aan een groep van vijf leerlingen tussen de 16 en 17 jaar oud, een high school klas. We geven les over Bogolan fini. De techniek waar we ons de afgelopen twee weken intensief in hebben verdiept. Op de beamer die in het lokaal aanwezig kunnen we mooie foto’s ter illustratie laten zien. Ibrahim, Issa en Nene vertellen in het frans over de symbolen en gebruiken bij bogolan. Daarbij hebben we ook tastbare voorbeelden mee, zoals de bladeren en het schors. Zo krijgen de leerlingen een duidelijk beeld van deze techniek. De leerlingen gebruiken de informatie over de symbolen om een verhaal te maken op hun eerste bogolan. Ze zijn erg enthousiast en proberen bij elkaar de verhalen te achterhalen. Aanstaande woensdag zullen we met deze groep beginnen aan een grote gezamenlijke bogolan.

One Response to “Eerste les op de AISB (American International School Bamako)”

  1. Ans says:

    Kijk, dit is mooi om te horen. Wat vonden de Malinese studenten van deze les? Ging de communicatie goed? Hadden jullie van tevoren kunnen bespreken hoe het moest gaan?