Jan Korevaar

February 25th, 2012  Posted at   mali
arrow   |   Comments Off on Jan Korevaararrow

Omdat men zoveel vragen stelt over Jan, hierbij een stukje geschreven over zijn bewondering over het project.

Jan: Toen ik hier aankwam leek het net alsof jullie hier al jaren hebben gewoond. Jullie gaan goed om met alle gebruiken van de stad. Ik heb zeer veel bewondering voor dat ze in zo een korte tijd zoveel omgangen geleerd hebben. Ik vind het heel leuk dat ze mij zoveel kunnen bijbrengen over de stad en zijn omgang. Ik begin het langzaam aan ook te leren.’ Textiel is hier een groot kunstvorm. Ik vind het ontzettend leuk dat je hiermee kennis maakt. Overal om je heen zie je textiel. Het is dan ook zo leuk dat de oude textiel cultuur nog springlevend is en je hier mee kunt werken. De gemeenschappelijke Bogolan vind ik een schitterend ding. Het is mooi van vorm, de kleuren komen tot het recht. Iedereen is er enthousiast over. Monsieur Goro heeft ook gezegd dat kunst alles voor hem is. Kunst heeft hem overal gebracht. Naar verschillende uithoeken van de wereld. Het is geweldig dat er een stage project wordt aangeboden waarbij leerlingen uit Nederland samen met leerlingen uit Bamako het Bogolan leren. Ik vind het een waardevol project, het leukste project dat ik ooit gezien heb. Onze school moet hier ontzettend dankbaar voor zijn. Met grote dank aan Ans Hom en Rosalie van Deursen. Het project moet altijd door blijven gaan.