Mali 6

March 5th, 2010  Posted at   mali
arrow   |   2 Commentsarrow

De laatste loodjes…..

Woensdag werd onze bogolanexpositie op de INA geopend, het ging op z’n Malinees… Het duurde en duurde want het verkeer stond volledig vast en de cultureel attachée van de Nederlandse ambassade, Astrid de Vries, moest er uiteraard bij zijn.
Na een speech van de directrice van de INA, Astrid de Vries en Monsieur Souleymane Goro gingen we met een hele groep
uitgenodigde kunstenaars en studenten één voor één langs alle doeken en hebben wij onze keuzes en ideeën
uitgelegd. Dat was erg interessant en leuk.

S`middags zijn we gaan relaxen bij het zwembad en daarna hebben we heerlijk gegeten bij Savannah, een goed restaurant waar we zelfs sla en ijs konden eten.

Gisteren naar Souney Fofana een kunstenaar die we (via een contact van Nan Groot Antink) voor de expositie hadden gevraagd en die ons en de Malinese jongens uitnodigde om bij hem thuis langs te komen. Mooi huis en heerlijk atelier, fijn kunst gekeken en hij heeft veel verteld. Belangrijk voor hem is onder andere dat er geen connectie met religie in zijn kunst is, want dat beperkt volgens hem kunst in de zin van vrijheid om je te uiten.

Vervolgens hadden de Malinese jongens voor ons een lunch geregeld bij Moniseur Goro en daar hebben wij de hele middag met biertjes en frisjes rond gehangen. Daarna thuis met z’n allen verder eten, drinken, dansen en af en toe wat ‘trouwen’ met een knipoog, want we blijven nog even vrijgezel! Om de hoek van ons huis zit een nachtclub ‘Soultrain’ waar we ook nog zijn gaan dansen. Vandaag dan toch eindelijk naar het Musée National du Mali, de expositie opruimen en enkele doeken uitzoeken om mee te nemen naar Nederland. Vervolgens eten, drinken, geld wisselen en dan gaan we vannacht terug naar Nederland vliegen. Onze koffers zijn gevuld met een hoop avonturen en zon!

A très bientôt!!!

2 Responses to “Mali 6”

 1. Marion says:

  Hoi, ha nog net even een laatste verhaaltje van jullie
  Ik was eigenlijk heel benieuwd hoe het nationaal museum was,
  maar dat kan ik morgen zelf aan jullie vragen!
  Ik wens jullie een goeie reis terug,
  en doe maar vast al jullie kleren aan die je bij hebt ,zo koud is het hier.
  liefs Marion xx

 2. cora clements says:

  Misschien ben ik al te laat, maar mochten jullie dit lezen….. Wens jullie vanuit Scheveningen een goeie reis terug naar ons kouwe kikkerland. Groeten van Cora Clements