Céline

Céline Buntsma

Docent Beeldende Vorming, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, jaar 3

Het afgelopen studiejaar heb ik mij vooral gericht op het doceren; ik heb ontdekt hoe groot mijn passie hiervoor is.

Het bezoek aan Mali en daar ervaring opdoen met docenten in een andere cultuur, kan mij als docent waarschijnlijk erg verreiken. Doceren is voor mij namelijk continu aanpassen en altijd “in beweging zijn”. Het Mali project leent zich daar, naar mijn mening, perfect voor.

Op beeldend gebied houd ik mij, dit schooljaar, vooral bezig met studies naar portretten. Hoe leg je een karakter vast en hoe speel je met stereotypering?

Fantasie en mensfiguren zijn sowieso veel terugkerende thema’s in mijn werk en het experimenteren met materialen is vaak mijn doel.

In Mali kan mijn kennis van technieken verbreedt worden en kan mijn inspiratie voor eigen werk een impuls krijgen.

Meedoen aan dit project van Kunstnomade zie verder ik als een enorme kans om mij optimaal te kunnen ontwikkelen binnen mijn eigenzinnige studieloopbaan.

Het lijkt mij erg interessant om de nadruk te leggen op beeldende collectiviteit en de cultuurhistorische context (westers vs. niet westers).

De kennismaking met een andere cultuur, een andere kunst en wellicht een ander deel van mijzelf is er een waar ik ontzetten naar uitkijk.

Ik ben gefascineerd door landen die doorgaans niet worden bezocht door toeristen en wereldreizigers. De pure cultuur(shock) en voor westerlingen onbekende manier van leven intrigeren mij. Ik wil hier meer van. Meer van zien, meer van voelen en meer van leren… Ik wil naar Mali!