Marlot

Marlot Doorn

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, jaar 4

De stage in Mali is iets waar ik heel erg naar uit kijk. Niet alleen vanwege het kunst aspect waar we mee te maken krijgen maar ook vanwege de totaal andere cultuur die ik hoop een beetje te leren kennen. We krijgen de unieke kans om er op deze manier mee in aanraking te komen. Om onderdeel uit te kunnen en mogen maken van het dagelijks leven en nauw samen te werken met Malinese studenten kan niet anders dan heel inspirerend zijn.

Het lijkt mij erg interessant om met mensen samen te werken die uit een cultuur komen die zoveel verschilt met de cultuur waarin ikzelf leef. Om als westerling van hen te leren over hun cultuur en manier van leven. Specifiek hoe zij tegen kunst aan kijken. Hoe er les wordt gegeven in de kunst; Hoe het onderwijssysteem werkt.

Ik verwacht dat dit heel anders gaat dan wat wij hier gewend zijn. En hoop hier wat van op te kunnen steken en dit als docent en als kunstenaar mee te kunnen nemen naar onze multiculturele samenleving.

In mijn eigen werk laat ik mij vaak inspireren door de natuur. Ik denk dan ook dat Mali een heel grote nieuwe inspiratiebron voor mij zal zijn omdat het qua natuur iets is dat ik nog nooit eerder (in het echt) heb kunnen zien, horen, ruiken enz. Het werk waar ik nu mee bezig ben gaat over de natuur en handelingen van mensen die daarin iets nieuws creëren. Ik hoop en verwacht dat ik dan ook door de mensen in Mali geïnspireerd word in mijn afstudeerproject. Het bogolan spreek me heel erg aan. Ik wil me, in mijn werk niet vast laten leggen door één medium maar probeer zoveel mogelijk materialen en werkvormen te gebruiken. Bogolan is een verrijking van de manieren van werken die ik tijdens mijn studie al heb leren kennen.