Annelou

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, jaar 4
Annelou Neervoort
Een maand in Bamako is voor mij in alle opzichten een uitdaging. Naast het artistieke en kunstzinnige is het hartstikke spannend om naar zo’n ver, warm en arm land te gaan. Toch voelt het voor mij als een volwaardige ‘uitwisseling’. Ik voel me net zoveel student als de jongens waar wij mee zullen werken en vise versa! Natuurlijk komen we uit extreem verschillende culturen maar in plaats van als westerling te zeggen dat wij hen moeten helpen zien wij juist een rijkdom in hun cultuur en achtergrond. Zij zullen daarin onze enige en echte leermeester zijn!

Naast deze culturele ervaring vind ik het ook interessant hoe wij als groep Nederlandse meisjes met elkaar om zullen gaan in dit verre land.
Wat betreft mijn eigen interesse (met betrekking tot mijn beeldend afstuderen) zal ik me proberen te verdiepen in de jachtcultuur (die bestaat voor een groot deel ook in de muziek). Ik werk met vlees, leer en druktechnieken. Ook de man-vrouw verhouding interesseert me zeer. Hoe is de visie veranderd vanuit de oertijd. Wil een vrouw een stoere man die haar aan haar haren een grot in sleurt met een knots in zijn hand en die zijn eigen runderen jaagt of hebben we liever een volledig individueel leven waar man en vrouw gelijkwaardig zijn en we allemaal hetzelfde vlees in een AH mandje aan onze arm hebben bungelen. Genoeg te zien en beleven!