Mali

Intercultureel Project Bamako, Mali (2009, 2010, 2012)

In februari 2012 gaan er weer studenten van de Academie voor Beeldende Vorming van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en Fontys Hogeschool voor de Kunsten (ABV) samen met docenten Rosalie van Deursen en Jan Korevaar naar de hoofdstad van Mali, Bamako.

Tijdens deze weken werken studenten van de Nederlandse academies voor Beeldende Vorming samen met studenten van de INA (Institut National des arts). De studenten krijgen les in de Bogolantechniek.
In tweetallen (een Nederlandse student en een Malinese student) bereiden de studenten één of meerdere lessen voor, die gegeven gaan worden op scholen in Mali. Daarnaast zal er les gegeven worden op de American International School Bamako aan kinderen van ex-pats.

Tevens staat Afrikaanse (etnografische en contemporaine) kunst centraal en visies en debatten omtrent Niet Westerse Kunst en het tentoonstellen daarvan. Dit d.m.v. een bezoek aan bogolancentrum N’Domo in Ségou; Museé National Bamako; Conservatoire (Hogere Academie in Bamako); individuele hedendaagse kunstenaarsbezoeken en Kunstencentrum: Centre Soleil d’Afrique, Bamako.

Tijdens de reis zal een blog worden bijgehouden met verhalen en foto’s.

Dit project is vorig jaar gestart en zal nu dus voor de tweede keer plaatsvinden.

Meer informatie over het Mali-project 2009.